30 april 2013

Sint-Trudo Ziekenhuis screent 164 personen op hartritmestoornissen

Sint-Trudo Ziekenhuis screent 164 personen op hartritmestoornissen 

Van 22 tot 26 april 2013 vond voor de vierde keer de nationale Week van het Hartritme plaats. Op donderdag 25 april van 9 tot 16 uur konden geïnteresseerden zich gratis laten screenen in het Sint-Trudo Ziekenhuis. In totaal werd het hartritme van 164 personen getest, 6 mensen werden voor verdere medische opvolging doorgestuurd naar hun huisarts.

Vanaf 40 jaar hebt u 1 kans op 4 om ooit voorkamerfibrillatie te krijgen. Omdat nog te weinig Belgen vertrouwd zijn met voorkamerfibrillatie en een tijdige diagnose erg belangrijk is (het laat namelijk toe om het risico op een trombose of beroerte met vijf keer te verminderen), vindt van 22 tot 26 april 2013 voor de vierde keer de nationale Week van het Hartritme plaats.

Het Sint-Trudo Ziekenhuis nam reeds voor de 3de maal deel aan deze sensibiliseringsactie. Er werden in totaal 164 personen gratis getest op hartritmestoornissen. Eerst werd een kleine anamnese (vragenlijst) afgenomen; daarna werd de elektronische activiteit van het hart pijnloos opgemeten met een ECG-monitor. Deze test duurde ongeveer 30 seconden. Personen met een afwijkende curve werden voor verdere opvolging doorverwezen naar hun huisarts.