26 juni 2013

Kinderafdeling Sint-Trudo Ziekenhuis bracht 1.027 euro bij elkaar voor de MediClowns

Kinderafdeling Sint-Trudo Ziekenhuis bracht 1.027 euro bij elkaar voor de MediClowns 

Clown Spik van de MediClowns ontving vandaag een cheque van 1.027 euro van de kinderafdeling en Danny Van Tiggelen, directeur patiëntenzorg.

De MediClowns bestaan dit jaar 15 jaar en komen daarvan al 14 jaar iedere week langs op de kinderafdeling van het Sint-Trudo Ziekenhuis om de zieke patiëntjes wat afleiding te bezorgen. Een bezoekje waar de patiëntjes telkens weer naar uitkijken.

"Naar aanleiding van deze 15de verjaardag wilden we met de medewerkers van de kinderafdeling toch ook eens iets terugdoen", legt hoofdverpleegkundige Lien Renkens uit. "Daarom besloten we in het ziekenhuis een wafelenverkoop op te zetten. In totaal verkochten we 410 dozen wafels, goed voor een mooi bedrag van 1.027 euro dat we met veel plezier schenken aan de MediClowns."

"Het doet me enorm veel plezier dat de medewerkers van de kinderafdeling dit initiatief genomen hebben", zegt directeur patiëntenzorg Danny Van Tiggelen. "De MediClowns verrichten immers waardevol werk op de afdeling en worden hiervoor niet vergoed. Het is dankzij dergelijke giften dat ze al 15 jaar zieke patiëntjes even aan het lachen kunnen brengen."

Op dit moment zijn er een 10-tal clowns actief in evenveel ziekenhuizen in Limburg en Vlaams-Brabant. Zij doen dit in hun vrije tijd, naast hun echte job. Samen leggen ze jaarlijks zo'n 6.000 bezoekjes af.