Hartverwarmende initiatieven voor ons ziekenhuis

Langs deze weg willen we iedereen nogmaals bedanken voor alle steun. Ontbreekt er toch iets in ons lijstje, geef ons een seintje: communicatie@stzh.be

 •  week 12: 16 - 22 maart

Bloemenwinkel Sint-Jozef schonk prachtige boeketten voor de balies. L'Angelo Rosso & L'Italiano brachten pasta voor de medewerkers.
Tom Herck, sfeergroepen en harde kern STVV hingen het eerste spandoek tegenover het ziekenhuis.
De eerste kaartjes, tekeningen en baksels van inwoners uit Sint-Truiden&omstreken kwamen toe.
ANL Packaging doneerde transparante PET-folie.
Nitto Belgium nv en Aperam Genk doneerden ons met hulp van dr. Breban medisch materiaal.
Firma Coppers leende ons een speciale arm voor Radiologie, zodat mensen met vermoedelijke COVID-19-besmetting apart kunnen blijven om medische beeldvorming uit te voeren.
Woodshop doneerde spatschermen voor alle balies.
Het eigen naaiatelier startte op en mocht op veel enthousiaste en gedreven vrijwilligers rekenen.
Standid doneerde tussenwanden en zorgde voor een supersnelle ombouw van de eerste revalidatiezaal tot COVID-19-spoed. 
Globachem NV gaf maar liefst 1 000 mondmaskers en 100 overalls.
Bosch Tienen zorgde voor broodnodige overalls en handschoenen.

 • week 13: 23 - 29 maart

Bloemenhal gaf maar liefst 300 boeketjes tulpen om de afdelingen op te fleuren. Medewerkers namen de overige boeketjes mee naar huis om ook daar wat sfeer te brengen.
Vzw Animal Rescue springt in de bres voor dieren, maar ook voor onze medewerkers met lekkere pannenkoeken en restaurant De Fakkels kwam met amandelcake de harten versterken.
Thai Corner en L'Angelo Rosso brachten meermaals middag- en avondeten voor de medewerkers. Luc Withofs ('t Veilinghuis), Diest-Pack en enkele inwoners zorgden voor pasta's. Balls&Glory maakte de medewerkers blij met balletjes in tomatensaus.
Atheneum Sint-Truiden doneerde alle snoep aan patiŽnten en medewerkers van het ziekenhuis, alsook enkele carnavalsverenigingen gaven de overschotten van snoep aan onze patiŽnten en medewerkers.
De lokale fruittelers van Tripple Tree brachten voor de eerste maal fruit voor alle patiŽnten en medewerkers van het ziekenhuis en maakten het engagement om dit meermaals te herhalen in deze Coronatijden.
Jan Raymaekers doneerde 200 kilo oesterzwammen waar onze koks met plezier mee aan de slag gingen. Ze maakten o.a. tapenade en soep voor het hele ziekenhuis.
"De Soepmadam", zo staat ze ondertussen gekend in Sint-Truiden, leverde soep voor de nachtshift en maakte het engagement om dit meermaals te herhalen in deze Coronatijden.
HLS zorgde voor bijna 1 000 waterflessen voor alle medewerkers. 
Globachem NV doneerde opnieuw 500 mondmaskers en 80 overalls en de broodnodige en moeilijk verkrijgbare FFP3-maskers en spatdichte overalls in grote oplage.
ACPB zorgde voor het broodnodige beschermingsmateriaal, zoals spatbrillen, rechtstreeks uit China.
Marc Mathijs en Steven Dirix brachten het lied Angels voor de medewerkers. 
Croes bouwbedrijf zorgde voor broodnodige FFP2-maskers. Optic Markts leverde spatbrillen.
AB INBEV en Suikerfabriek Tienen zorgde ervoor dat we terug over ontsmettingsalcohol konden beschikken.

 • week 14: 30 maart - 5 april

Limone zorgde voor frisco's. Taratata doneerde 150 gezonde salades als lunch aan onze de medewerkers. Orient Eethuis bracht maar liefst 45 pizza's als avondeten.  Bakkerij Leslie uit Nieuwerkerken bracht spontaan tientallen taarten om onze zondag op te vrolijken.
De lokale fruittelers van Tripple Tree brachten weer fruit voor alle patiŽnten en medewerkers van het ziekenhuis. Verschillende carnavalsverenigingen brachten snoep en ander lekkers om ons een hart onder de riem te steken.
Rotary Sint-Truiden doneerde 600 pakjes vanillewafels aan het ziekenhuis. We mochten meer dan 3 000 flesjes Tao verdelen aan al onze medewerkers via de zen-zone.  
Onze eigen koks gingen aan de slag met gedoneerde witloof, ham en tomatensoep van Deliva. Sint-Trudo-on-the-go zag zo het levenslicht en medewerkers konden op deze manier meermaals een opwarmmaaltijd mee naar huis nemen na de shift die met liefde voorbereid werd door onze koks. Daarnaast zorgden onze koks voor suggesties voor receptjes die makkelijk en snel klaar te maken waren. Ook deze week mochten we van inwoners heel wat steun ontvangen in de vorm van kaartjes, tekeningen, koekjes en ander lekkers.
Regie der Gebouwen doneerde 300 FFP3-masker en spatdichte pakken.  
Flenhealth zorgde voor bijna 150 tubes Flamigell om de huid van onze zorgverstrekkers te verzorgen. 
Roger Kempeneers en Jef Jacobs doneerden matrassen aan het ziekenhuis. 
Wound Care Belgium bezorgde ons stalen van Comfeel om te gebruiken bij drukletsels door beschermingsmaterialen. 
Simon Mignolet doneert tablets aan ons ziekenhuis zodat patiŽnten contact kunnen houden met het thuisfront.

 • week 15: 6 - 12 april

Aen Tafel en Lions Sarchinium gaven ons 100 feestelijke cupcakes.
Thai Station bracht pad Thai voor 100 medewerkers. L'Angelo Rosso bracht opnieuw pasta's voor onze zorgverstrekkers.  
De lokale fruittelers van Tripple Tree zorgden wederom voor vers fruit voor alle patiŽnten en medewerkers van het ziekenhuis. 
Butik Agency doneerde ons 1 000 blikjes Yula voor de zen-zone. Spa zorgde voor flesjes voor onze medewerkers.
Blijf in uw Kot Festival schonk ons met de opbrengst van het festival: nootjes en fruitmanden. Alsook koude pastaschotels (120 exemplaren) in samenwerking met Restaurant De Biechtstoel voor onze medewerkers op de Corona-afdelingen. Daarnaast blinkt, dankzij dit festival, een prachtig kunstwerk van Jan Poncelet in onze inkomhal #samentegencorona.
Pizzeria Da Antonio zorgde voor ruim 30 pizza's als avondeten voor onze zorgverstrekkers. Super Kip bracht paella om onze zorgverstrekkers van de Corona-afdelingen een lekker maal te bezorgen. Kookatelier Zepperen bracht fruitdesserts voor de medewerkers. Bakkerij Dirix zorgde voor nog meer zoetigheden met een heel assortiment koffiekoeken.
Een team van de kermis zakte af naar ons ziekenhuis met rode appels (pommes d'amour) nougat, amandelnootjes en speelgoed voor onze kinderafdeling. Onze verpleegkundigen van Pediatrie en Materniteit waren heel erg blij met het speelgoed voor de kinderen.
BBTK-ABVV zorgde voor fruitkorven voor de medewerkers op de corona-afdelingen. Monster Energy zorgde voor energie met ruim 1 200 blikjes Monster Espresso.  
Sint-Leonardusinstituut Zoutleeuw bezorgde ons knutselwerkjes van de leerlingen. Alle tekeningen en knutselwerkjes die we mochten ontvangen van kinderen, werden via de maaltijden aan patiŽnten bezorgd.
Amalou vzw probeerde onze medewerkers wat ontspanning te brengen, via online yoga- en meditatiesessies.
Siemens Health zorgde voor drie extra tablets voor ons ziekenhuis. 
Hoca Capital doneerde ons 50 coveralls type 3.
LDL beheer zorgde voor 700 flessen handalcoholgel.
We kregen 200 door VIIO Tongeren zelfgemaakte face shields. 
Yves Hubar gaf ons 11 zelfgemaakte face shields.
Steven Bollen doneerde ons enkele dozen chirurgische en onderzoekshandschoenen, alsook overalls.
PXL en UHasselt zorgden voor 500 mondmaskerclips om de oren te ontlasten.  
Am's nv zorgde voor 34 handcrŤmes om de handen van onze medewerkers op de corona-afdelingen te verzorgen. Ook Holland & Barrett zorgde voor verzorgende handcrŤmes.
Rheyskens zorgde voor nog meer broodnodige faceshields om onze medewerkers te beschermen.
David Bamps, Laurien Bamps Johan Mas en Groenten en Fruit Plevoets doneerden niet enkel 1 000 hardgekookte eitjes voor onze patiŽnten, maar zorgden vooral voor de broodnodige alcohol voor ontsmettingsgels.  
Onze eigen wasstraat werd opgestart om beschermingsmaterialen te ontsmetten en kon rekenen op kapstokken uit alle hoeken van onze regio.
HHP bezorgde ons enkele Andumedic matrassen. Deze speciale matrassen helpen bij chronische klachten en zorgen voor pijnverlichting. Twee matrassen werden ter beschikking van onze medewerkers geplaatst in de Zen-Zone. Deze matrassen worden ook ingezet bij patiŽnten in revalidatie.

 • Ook Pasen ging niet onopgemerkt voorbij.

De filiaalhoudster van Wibra Sint-Truiden koos ons ziekenhuis om alle bestelde paaschocolade aan te schenken. Leonidas stopte hier met een prachtige vrachtwagen in de vorm van een pralinedoos en doneerde ons ziekenhuis kilo's paaseitjes en manonpralines.
PXL gaf ons ziekenhuis de chocoladesnoep en beertjes die eigenlijk voor de medewerkers van de school bedoeld waren. Delhaize Shop&Go (Rellestraat), Colruyt Sint-Truiden en Delhaize Sint-Truiden doneerden alle overige paaschocolade uit de winkel. Carrosserie Liebens zorgde ook voor paaschocolade. ING bezorgde ons 135 mooie paaspakketjes, die we gebruikten om de patiŽnten die naar huis mochten een fijne Paasvakantie te wensen. Daarnaast kregen we nog spontaan paassnoep aangeboden van inwoners uit de regio.
Toen een grote vrachtwagen van Aldi stopte aan de loskade van ons ziekenhuis en maar liefst vier paletten paaschocolade naar binnen reed, bleek dat er aan snoep zeker geen gebrek zou zijn de komende weken. Onze opgenomen kindjes, alsook de patiŽnten en onze medewerkers hebben al dit lekkers met smaak opgegeten! Daarnaast hebben we grote pakketten van deze donaties gemaakt en andere zorginstellingen uit Sint-Truiden laten meegenieten van deze mooie attenties.

 • week 16: 13 - 19 april

Tripple Tree, onze favoriete fruittelers worden stilaan kind aan huis en zorgden wederom voor vers fruit voor alle patiŽnten en medewerkers van het ziekenhuis. Bakkerij Croissy, Cardelly Store en Balthazar brachten ons 50 taarten voor de medewerkers. Qu4tro Frituur zorgde voor 100 bicky burgers. Carrefour Market Terbiest bracht 200 koffiekoeken om te verdelen over de afdelingen.
Invest Mobile Knokke bracht boeketjes tulpen voor alle afdelingen en voor elke medewerker om mee naar huis te nemen.
Een financiŽle gift bereikte ons van particulieren, omwille van de privacy houden we dit anoniem. 
Verelst & Gilen zorgden voor 3 000 chirurgische mondmaskers.
Rotary Landen, Linter & Sint-Truiden bezorgde ons een mooie gift in de vorm van Compeed-pleisters om de huid te beschermen tegen al het materiaal dat onze medewerkers moeten dragen.

 • week 17: 20 - 26 april

Carrefour Market Terbiest bracht meermaals 200 koffiekoeken om te verdelen over de afdelingen. Restaurant Le Greco zorgde voor scampi diabolique of scampi van het huis en Thai Corner bracht thais eten. Select Groenten&Fruit zorgde voor vier fruitkorven. CrŤme Glace (Grote Markt) slaagde erin om porties warme smoutebollen te bezorgen aan de medewerkers op de corona-afdelingen. Leonidas Sint-Truiden bracht een 200-tal doosjes chocolade langs, het resultaat van de paasactie onder de klanten. La Paninoteca zorgde voor spaghetti bolognaise voor verschillende afdelingen. Frituur De Vest zorgde twee dagen voor warme bicky burgers en frietjes. Diest-Pack gaf ons 5 000 wafeltjes om te verdelen via de zen-zone. Greenyard NV bracht fruitmanden voor alle afdelingen. Bakkerij Wiame zorgde voor 200 gebakjes in de vorm van een hartje.  
Scholengroep Hasp-O Sint-Truiden maakte een driegangenmenu voor onze medewerkers op de isolatie-afdelingen.
Tekeningen van Basisschool De Boomhut
uit Aalst werden verdeeld onder de patiŽnten en afdelingen.
Bioderma, Caudalie en Instituut Els Swinnen bezorgden ons verzorgingsproducten zoals handcrŤmes.
Instaxtoestellen van Foto Robyns leggen we het leven op een corona-afdeling vast. Dion Indigo bezorgde ons een mooi schilderij speciaal voor Spoed.
STVV zorgde voor een mooi gift in de vorm van Passive NIP masks en PU herbruikbare schorten. VDL Sports organiseerde een online quiz (voor de echte wieler- en voetbalfans) en doneerde de opbrengst aan ons ziekenhuis.

 • week 18: 27 april - 3 mei

Pipo Appelsappen bracht het bekende appelsap voor alle medewerkers.
Unilever doneerde body lotion, shampoo, soep en water met fruitsmaakjes voor alle medewerkers. Dit werd verdeeld via de doucheruimtes en de zen-zone.
Nestlť bezorgde ons chocolade en ontbijtgranen, alsook 2 dolce gusto koffiemachines.
Stad Sint-Truiden bood ons ziekenhuispersoneel stoffen mondmaskers aan, als attentie voor Dag van de Zorg.

 • week 19: 4 - 10 mei

Aspergehoeve Lavrijsen zorgde voor bijna 30 kisten asperges, waar onze koks eten mee maakten voor patiŽnten en medewerkers.
Bert Daenen - Het Portret maakte portretten van heel wat medewerkers uit het ziekenhuis om te verwerken tot expo.
La Roche leverde handcrŤmes voor de sassen van de corona-afdelingen.
Vanuit een persoonlijke band met familie van de bezieler van ons ziekenhuis kregen we 500 FFP2-maskers.
Vzw Stop Darmkanker steunde ons ziekenhuis met een financiŽle gift.
Tom Herck plaatst een grote kraan voor het ziekenhuis en roept de bevolking op om teksten in te sturen als boodschap van hoop voor deze The Message is Light. De brievenbussen op het kunstwerk (kandelaar) werden gevuld met deze boodschappen en de kaarsen ontstoken, zij branden een hele nacht voor het ziekenhuis om hoop en licht de wereld in te sturen. Vervolgens mocht het ziekenhuis de vele boodschappen in ontvangst nemen.

 • week 20: 11 - 17 mei

Nog steeds stromen de tekeningen toe, zo ook van Nike ELC.
Dienst Mobiliteit van Provincie Limburg gaf ons streekproducten van De Wroeter om onze medewerkers een hartig hart onder de riem te steken.  
Giften van particulieren helpen ons ziekenhuis vooruit in de aankoop van het broodnodige beschermingsmateriaal. Omwille van de privacy vermelden we deze gegevens niet.
Argenta Degraef uit Sint-Truiden zorgde voor 130 facial screens en 1 000 3D geprinte oorbeschermers om de spanning op de oren door de elastieken te verlichten. 
De Truieneer zorgt voor een mooie bijdrage in de toekomstige werking van het ziekenhuis.

 • week 23: 1 - 7 juni

BFV en Theo Jammaers zorgen dat onze medewerkers van de corona-afdeling de eerste versgeplukte kersen kunnen eten.
Voka levert +/- 700 vinyl handschoenen.
Curieus Limburg vzw i.s.m. Het Levend Atelier plaatst een mooie raamschildering op het raam van onze inkomhal ter ere van de medewerkers.

 • week 24: 8 - 14 juni

Hotel Astoria overhandigt een cheque goed voor 70 hotelovernachtingen aan ons ziekenhuis om te verdelen onder onze medewerkers. Deze cheque kwam tot stand door de aankoop van vouchers door vele sponsors.

 • week 25: 15 - 21 juni

Brigada  Hesbania organiseerde een t-shirtverkoop en bezorgde ons ziekenhuis een mooie gift om aan de toekomstige werking van het ziekenhuis bij te dragen. 

 • week 27: 29 juni - 5 juli

Tereos schenkt 900 flessen ontsmettingsgel aan het ziekenhuis voor het personeel.

 • week 28: 6 - 12 juli

Bernard Derwa en De Grootste Cadeaubon van Vlaanderen schenken voor 8 000 euro Shop&The City cadeaubonnen aan het verzorgend personeel van Sint-Trudo Ziekenhuis.

 • week 31: 27 juli - 2 augustus

Sikh Gemeenschap Sint-Truiden steunt ons ziekenhuis met een mooie donatie van veelvuldig gebruikte saturatiemeters.