COVID-TESTEN

Kom je binnenkort, als patiŽnt, langs in ons ziekenhuis? Dan zal je afhankelijk van je reden van bezoek al dan niet getest worden op COVID-19.

 

  • Wanneer word je als patiŽnt getest op COVID-19?

Bij een geplande opname of onderzoek/behandeling testen we je 48 uur op voorhand, uitgezonderd voor consultaties, nucleaire geneeskunde en medische beeldvorming is dit niet van toepassing.  
Word je opgenomen in het ziekenhuis? Dan word je ook tijdens je ziekenhuisverblijf om de 5 dagen, startende vanaf de eerste test, opnieuw getest.
Kom je voor een herhaalde behandeling langs in het ziekenhuis? Dan word je om de 3 weken opnieuw getest.  
Ook patiŽnten die al 1 of 2 keer gevaccineerd zijn worden volgens deze regels getest op COVID-19.


Kom je op consultatie bij een arts in het ziekenhuis of heb je een afspraak voor medische beeldvorming, dan moet je niet getest worden op COVID-19.

  • Waar nemen we je test af?

Op de bezoekersparking van het ziekenhuis staan twee units. De unit die het verste van het ziekenhuis ligt, tegen de spoorlijn, is de unit waar patiŽnten van het ziekenhuis getest worden in het kader van een geplande opname of onderzoek/behandeling in het ziekenhuis. In deze unit worden dus enkel mensen getest als preventieve maatregel.

Opgelet! Op maandag testen we ook in de unit achter onze Spoedgevallendienst. Vraag dus na waar jouw test zal doorgaan.  

  • Hoe maak je een afspraak voor een test?

Je behandelend arts maakt voor jou een afspraak. Je kan je dus niet op eigen initiatief laten testen in deze unit.

OPENINGSUREN:
maandag, dinsdag, woensdag en vrijdag: 07.00 uur tot 15.00 uur
donderdag: 07.00 uur tot 12.00 uur*
*Vanaf 5 april gesloten op donderdag.

Opgelet! Het is heel belangrijk dat je stipt op het uur van jouw afspraak komt. Zo kan het testen voor iedereen vlot verlopen en vermijden we dat je langer moet wachten.

 

  • Heb je symptomen van COVID-19 of moet je om een andere reden preventief getest worden, buiten het kader van een opname of onderzoek/behandeling in het ziekenhuis?

Dan contacteer je de huisarts. De huisarts kan voor jou een afspraak maken om je te laten testen in de andere unit op de parking van het ziekenhuis.