Sportrevalidatie

De revalidatie na een sportblessure richt zich op het herstellen van sportblessures en het voorkomen van nieuwe blessures. Het doel is om de blessure te genezen, kracht en mobiliteit te herstellen en ervoor te zorgen dat je weer veilig en effectief kan deelnemen aan je sport.

Wat is het?

Je kan een sportrevalidatie volgen na een blessure die tot stand is gekomen tijdens het beoefenen van je sport. Wij behandelen o.a. een spierverrekking, spierscheur, enkelverstuiking, gewrichtsinstabiliteit, overbelastingletsels,... Het programma van sportrevalidatie maakt deel uit van het orthopedische revalidatietraject. 

Orthopedische revalidatie

Traject

Tijdens je consultatie bij de fysische arts verwijst deze je door naar onze ergo- en kinesitherapeuten. De oefenzaal in ons revalidatiecentrum is uitgerust met moderne toestellen en er is ook de mogelijkheid om te trainen in onze therapietuin. 

Je letsel wordt altijd in het grotere geheel bekeken. Aan de hand van een screening worden er bepaalde spierzwaktes, coördinatie- en/of houdingsproblemen geanalyseerd. Deze screening wordt uitgevoerd met behulp van onderstaande onderzoeken:

Bikefitting

Ganganalyse

Isokinetische testing

Revalidatie

We werken een oefenschema uit op maat van jouw situatie en noden. Samen trainen we je motorische controle, kracht en uithoudingsvermogen. Uiteindelijk zal gekeken worden naar hoe je een eventuele terugkeer naar de sport best aanpakt. 

Je krijgt sportspecifieke oefeningen in een opbouwschema. Hierbij geven we ook aandacht aan het vermijden van toekomstige blessures. Je zal ook oefeningen voor thuis meekrijgen tijdens de revalidatie. 

In sommige gevallen kan het helpen om op een anti-zwaartekracht loopband te trainen. Zo kan je blijven bewegen zonder je gewrichten te overbelasten. 

Anti-zwaartekracht loopband (AlterG)