Dag tegen Kanker op 17 oktober in Sint-Trudo Ziekenhuis

Overzicht

Datum

14 okt 2024

Op donderdag 17 oktober is het opnieuw Dag tegen Kanker. Over heel Vlaanderen worden initiatieven op poten gezet en heel wat ziekenhuizen en zorgorganisaties nemen deel.

Ook ons ziekenhuis staat die dag in het teken van de 25ste editie van de Dag Tegen Kanker met een mooi programma voor onze oncopatiënten en hun naasten. Want kanker draag je niet alleen.

“Het oncoteam heeft een gevarieerd programma uitgewerkt voor onze ambulante en opgenomen oncopatiënten om hen die dag extra in de watten te leggen en zo te tonen dat we er voor hen zijn.”, aldus Caroline, Carine en Sofie, onco-coaches in ons ziekenhuis.

Naar goede gewoonte kunnen oncopatiënten deelnemen aan verschillende workshops: gelaatverzorging voor mannen, een kookworkshop, kleuradvies, zorgmassages, een fotoshoot en natuurlijk het praatcafé.

Het praatcafé staat de hele dag ter beschikking van de patiënten en hun naasten. Hier kunnen ze in alle rust met lotgenoten en het oncoteam babbelen, met een lekker hapje en drankje. “Als zorgverleners staan we zij aan zij met onze patiënten en hun dierbaren in hun traject. We bieden niet alleen medische zorg, maar ook emotionele steun en een luisterend oor. Het is een eer om hen te mogen begeleiden, want samen kunnen we de last van deze ziekte een stukje lichter maken.", vertelt Floor, hoofdverpleegkundige van G2 onze oncologische verpleegafdeling.

Wil jij ook tonen dat deze patiënten er niet alleen voor staan?

Draag dan op 17 oktober het gele lintje om je verbondenheid te tonen met onze oncopatiënten. En vergeet niet dat elke glimlach, elk gesprek of gebaar op deze dag een wereld van verschil kan maken!

Geen lintje meer? Tijdens Dag tegen Kanker kan je een lintje ophalen in het onthaal van het ziekenhuis.

Nog vragen? Contacteer ons oncoteam (011 69 96 94/98/97) of onco-coachen@stzh.be

Meer nieuws

Meer gerelateerde artikels lezen