Nieuw routesysteem in Sint-Trudo Ziekenhuis

Op maandag 9 september wordt een nieuw routesysteem in gebruikgenomen in het ziekenhuis om patiënten en bezoekers nog beter op weg te helpen naar een wachtzaal of afdeling.

Overzicht

Datum

08 sep 2024

Waarom een nieuw routesysteem?

Het vorige systeem met kleuren en letters botste al een tijdje tegen zijn limieten. Patiënten en bezoekers raakten de weg kwijt op een aantal punten in het ziekenhuis en het vorige systeem kon daar onvoldoende onderscheid maken tussen de verschillende eindbestemmingen. Samen met experten in bewegwijzering heeft de werkgroep een studie uitgevoerd om tot de meest logische bewegwijzering te komen. Ook andere ziekenhuizen werden daarbij geconsulteerd.

Zo werd er uiteindelijk gekozen voor de bewegwijzering die voor de grootste groep van mensen efficiënt is, namelijk een routesysteem.

Omschakeling

De komende weken zullen er extra medewerkers en vrijwilligers paraat staan om mensen mee op weg te helpen in deze aanpassingsperiode. Je kan hen dus zeker in de inkomhal of onderweg naar je bestemming aanspreken. 

Hoe werkt het routesysteem?

Elke wachtzaal, dienst of verpleegafdeling heeft een routenummer. Als je je inschrijft voor een consultatie krijg je het routenummer op je inschrijvingsticket. Kom je op bezoek dan zie je de lijst van afdelingen op het scherm in de inkomhal. Vervolgens vind je de routenummers op de bewegwijzeringsborden terug. 

Het wijst zichzelf eigenlijk uit, maar wil je toch al eens kijken hoe dat in zijn werk gaat, dan kan je het onderstaande filmpje bekijken. Je vindt hier ook een alfabetische lijst met relevante eindbestemmingen, zodat je op voorhand al eens kan kijken waar je terechtkomt. Is er toch iets nog niet helemaal duidelijk? Dan staan onze medewerkers voor je klaar!

Plattegrond en routenummers

Bestand

Meer nieuws

Meer gerelateerde artikels lezen