Spoedgevallen
Sint-Trudo Ziekenhuis beschikt over een gespecialiseerde spoedgevallendienst. Patiënten die in een dringende of levensbedreigende situatie verkeren of dringende medische verzorging nodig hebben, worden er 24 uur op 24 en 7 dagen op 7 snel en efficiënt opgevangen en verzorgd door een gespecialiseerd team van verpleegkundigen en spoedartsen.
Waar kunnen we je mee helpen?
Het medische team van de dienst spoedgevallen staat 24 uur per dag, 7 dagen op 7, klaar om je te helpen en te verzorgen.
Onze hooggekwalificeerde artsen en verpleegkundigen bieden niet-planbare, medische hulp aan en dit bij zo goed als elke aandoening en zorgvraag.
Op de dienst spoedgevallen worden de eerste onderzoeken en behandelingen uitgevoerd die noodzakelijk zijn om je welzijn te garanderen. Is een vervolgbehandeling nodig? Dan word je doorgestuurd naar een arts-specialist of je huisarts.
Wanneer kom je naar de spoedafdeling?
Heb je een medisch probleem? Dan kan je terecht bij je huisarts of buiten diens werkuren op de huisartsenwachtdienst. KLIK HIER voor wachtdiensten in de regio. In het weekend is dat de huisartsenwachtpost naast het ziekenhuis, te bereiken op telefoonnummer 089 59 00 59. De huisarts kan je dan doorverwijzen naar de spoedafdeling indien nodig.
Dringend medicijnen nodig? De wachtdienst apotheek vind je hier.
Het Belgische Antigifcentrum biedt telefonisch advies bij vergiftiging op het gratis nummer 070 245 245 en dit 24/24, 7 dagen op 7.
Hoe snel word je geholpen?
Uiteraard doen al onze medewerkers er alles aan om je zo snel mogelijk te helpen. Je zal bij de inschrijving ook meteen door de triageverpleegkundige opgevangen worden.
Hoe snel de dokter je kan zien hangt van de ernst van de situatie af, en niet van de volgorde van binnenkomen. In elk ziekenhuis is het zo dat de ernst van de situatie de volgorde bepaalt. Bij het binnenkomen zal de triageverpleegkundige je een triagekleur of prioriteitscode toekennen.
- Rood = levensbedreigend
- Oranje = hoog risico
- Afnemende mate van ernst: geel, groen en blauw
Wie het meest dringend verzorging nodig heeft, krijgt altijd voorrang. Ondertussen kan de triageverpleegkundige wel al pijnstilling of eerste wondzorg toedienen.
Onderstaande video toont je hoe het triagesysteem werkt en waarom je soms even moet wachten op de spoedafdeling.
Artsen
Hoofdverpleegkundigen
Veelgestelde vragen
Reanimatie
Wanneer de ademhaling of hartslag plotseling tot stilstand komt wordt er reanimatie toegepast. Door middel van ingrijpend handelen brengen we deze weer op gang. Snel handelen is van cruciaal belang, want de hersenen kunnen maar kort zonder zuurstof.
KLIK HIER voor meer informatie over reanimatie.